zondag 16 december 2012

Boerderijmuseum de Bovenstreek - OldebroekWe timmeren verder aan de weg met onze "Jacht op de schat" App. Dit keer aan de geplaveide weg van het boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek. Dat ligt bij Elburg en dat ligt weer "in de buurt van" Zwolle.


De boerderij waar het museum in zit is van 1753. En wij gaan daar technologie uit 2012 op toepassen: een speurroute via smartphone door het museum met onze App.
Daarvoor zijn twee ingrediƫnten nodig:
- een leuke aantrekkelijke route door het museum.
- een aantal interessante vragen.

We werden ontvangen door Jan van Heerde en de PR-man van het museum. Die weten wat gastvrijheid is: prima koffie en "krentenwegge".
Jan had zich perfect voorbereid door samen met zes mensen al door het museum te speuren  om een leuke route met bijpassende vragen te maken.

Om te beginnen hebben we een serie foto's gemaakt waarvan we er een aantal in de App gaan gebruiken. Van een aantal foto's hebben we een diashow gemaakt, en zijn hier de te bekijken.


En nu is het aan Leo en mij om dat om te zetten naar een route in de App.
In april gaat het museum weer vol open (op dit moment alleen op dinsdag) en dan moet het klaar zijn.
Gaat lukken.

De koelkast :-)
Overigens is het een prachtig museum. Niet alleen wordt duidelijk hoe het leven in 1753 was, maar vooral ook de duurzaamheid ervan. Met een fractie van het energieverbruik van vandaag worden toch uitstekende resultaten bereikt. Vrijwel alles wordt aangedreven door spierkracht van mens en dier.
Er zijn een aantal vernuftige apparaten te zien die de basis hebben gelegd voor de huidige maatschappij. In sommige gevallen blijft het verleden ons voor: wat te denken van een koelkast zonder energieverbruik?
En mij is nu ook duidelijk geworden hoe je iets in de doofpot stopt :-)

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten