zondag 30 maart 2014

TOURtoDO en "M-learning".

"M-learning"? Wat is dat?

We kenden al vele toepassingen van TOURtoDO.
Een paar voorbeelden:
1. musea die er rondleidingen in gebouwd hebben.
2. VVV's die wandelingen door steden aanbieden.
3. evenementenbureaus die "Jacht op de schat" (en nog veel meer) aanbieden.
4. Scouts die het gebruiken voor droppings.
5. een ROC die het gebruikt als kennismaking met IT.
6. geschiedenisdocenten die historische informatie afwisselen met vragen en automatische puntentellingen.
7. bezoek van leerlingen aan tentoonstellingen waar open vragen over gesteld worden die door de docent achteraf beoordeeld kunnen worden.

Digitale gids.
TOURtoDO is bedacht, ontworpen en ingericht als veelzijdige digitale gids. Het is mogelijk te werken met tekst, geluid (stem), foto's, video, open en gesloten vragen, puntentelling en nog veel meer. Bovendien is de voortgang via een dashboard te volgen.
Blijkbaar zo veelzijdig dat onze gebruikers het nu ook toepassen bij "E-learning". Of eigenlijk "M-learning" omdat het mobiel wordt toegepast. De hierboven genoemde punten 5, 6 en 7 zijn een vorm van M-learning.

E-learning? M-learning
Wat is M-learning nu eigenlijk? Klink wat ingewikkeld, maar het is eigenlijk simpel: de mogelijkheid met behulp van een mobiel apparaat overal en altijd te kunnen leren. E-learning op een smartphone, tablet of laptop dus.

We zien dat onze gebruikers TOURtoDO toepassen als "M-learning light": bestaande, meestal korte trainingen die in TOURtoDO worden gezet. De reden is blijkbaar (we hebben er geen onderzoek naar gedaan) omdat het snel te realiseren en goedkoop is. En inderdaad overal 7x24 uur beschikbaar is, ook zonder 3G/4G of WiFi, door het vooraf te laden.

Bruikbaar
Het zou ons niet verbazen als hier het Paretoprincipe van toepassing is: voor 80% van de behoeften is een M-learning light toepassing voldoende.
En wellicht ben je "M-learning consultant" en kun je TOURtoDO gebruiken om je diensten snel en betaalbaar aan te bieden.

Zelf doen
Zelf eens een M-learning cursus maken? Deze blog geeft je een snelle start.

Afsplitsen?
We gaan nadenken over een afsplitsing, want de naam TOURtoDO dekt nu niet bepaald de lading voor M-learning...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten