zondag 15 juni 2014

Je eigen App

Een eigen App?
Een kort onderzoek op Internet laat zien dat dat er honderden aanbieders zijn van prachtige rondwandelingen en "jacht op de schat"-spellen, in alle soorten en maten.
Vaak is dat op papier, maar uit de contacten die we hebben blijkt dat steeds meer mensen die wandelingen en spellen via een App willen aanbieden, en liefst met een eigen App.

Zelf maken
Omdat we de maker van TOURtoDO zijn krijgen we vragen over hoe moeilijk het is om zelf zo'n App te maken. Om die vraag te beantwoorden hebben we een kort uitstapje naar ons TOURtoDO verleden (de start was in 2006) gemaakt.

De specificaties
Ons startpunt was een aantal jaren geleden, toen hebben we de specificaties voor TOURtoDO geschreven.
Een greep daaruit:
  1. het moet werken op smartphones met zowel iOS (iPhone) als Android (Samsung, HTC, Motorola en vele anderen). Niet alleen op nieuwe smartphones, maar ook die van een paar jaar oud.
  2. rondwandelingen en spellen (wij noemen ze "Touren") moet eenvoudig zelf gemaakt én onderhouden kunnen worden. Zonder ingewikkelde software, maar gewoon via Internet Explorer, Firefox en andere populaire browsers.
  3. het moet ook kunnen werken in gebieden waar geen Internet voorhanden is (in het bos, op het water, in het buitenland).
  4. er moet een kassa in zitten (die overigens niet gebruikt hoeft te worden).
  5. het moet werken met één gebruiker, maar ook met honderden of duizenden tegelijk, 24 uur per dag, zeven dagen per week.
  6. de App moet eenvoudig te bedienen zijn, geschikt voor volwassenen en kinderen, voor iedereen..
  7.  meertalig: Nederlands, Engels en Duits voor de bediening van de App, teksten in de App mogen in iedere taal zijn.
  8. het moet geschikt zijn voor allerlei soorten gebruik: van museum, via stadswandeling tot spel.
  9. de tour moet achteraf kunnen worden bekeken door de deelnemer, maar desgewenst ook life tijdens de tour  door de tourbouwer.
  10. en als laatste, maar waarschijnlijk meest belangrijke: de App moet kunnen werken met geluid, foto, video, vragen, automatische puntentelling, GPS, QR. Kortom alles wat mogelijk is.
Eenvoudig?
Iemand zei ooit "als het er eenvoudig uitziet en het werkt goed, dan heeft iemand verschrikkelijk z'n best gedaan". TOURtoDO is het resultaat van jaren werk van meerdere mensen die gespecialiseerd zijn in de IT.
Maar dat niet alleen: we hebben veel geleerd van de mensen die TOURtoDO gebruiken en ons hebben verteld wat er beter kan. En dat hebben we ingebouwd.
Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden op nieuwe technieken zoals "indoor GPS" en Google Glass.
Uiteindelijk is TOURtoDO geëvolueerd tot een "digitale gids", die overal inzetbaar is.
Onze conclusie achteraf: zoiets als TOURtoDO, bestaande uit een "tourbouwer" via de browser en een App, bouw je niet zo maar even.

Meeliften
Kortom: wil je zelfs zoiets ontwerpen en bouwen voor je eigen rondwandeling of spel, bedenk dan dat dit tijdrovend is en daardoor flink wat kost.
Maar er is een alternatief: gebruik TOURtoDO voor je eigen toepassingen.
Dat heeft weliswaar als nadeel dat je geen eigen App in de App store of Play store hebt, maar je kunt er bij wijze van spreken vandaag nog je eigen rondwandeling of spel in zetten.
Op dit moment kun je er maar beperkt een eigen uitstraling aan geven, maar dat gaat per 1 augustus veranderen. Je kunt dan eenvoudig de App compleet naar eigen smaak aanpassen.

Wat het kost
Particulier gebruik is gratis.
Voor zakelijke toepassingen is ons verdienmodel heel simpel: wij willen verdienen als onze klant geld verdient of geld bespaart. We vragen daarvoor een vast laag bedrag van €0,50 exclusief btw per gestarte tour.
Organisaties met een jaarbegroting kunnen het gebruik van TOURtoDO afkopen voor €2.500 exclusief btw per jaar. Voor grote organisaties is dit bedrag per bedrijfsonderdeel.

Gratis uitproberen
En voor iedereen geldt: uitproberen is gratis! Een snelle start maak je hier. Dus ga je gang....
Mocht je hulp nodig hebben of vragen hebben dan ben je van harte welkom. Demonstraties geven we graag.
Je kunt ons via dit e-mailadres bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten