dinsdag 5 augustus 2014

Vakantie: maak zelf een rondleiding of een puzzeltocht

TOURtoDO is professionele software om rondleidingen en puzzeltochten te maken op de Pc en vervolgens te spelen via de smartphone. Het wordt gebruikt door gemeenten, evenementenbureaus en musea.

Maar je kunt het ook privé gebruiken en dan is het gratis!

Leuk dus om zelf, met de kinderen of met collega's simpel een rondleiding of puzzeltocht (wij noemen het een Tour) te maken. En die vervolgens met het gezin of collega's met de smartphone te lopen!

Is het moeilijk? Nee hoor, in drie stappen kom je al een heel eind.
En heb je vragen? Mail ons dan.

Zelf een tour maken in drie stappen.


1. Ga naar de website. Kies "Account maken", geef een gebruikersnaam en wachtwoord op. Volg de schermen.


2.  Klik op "Nieuwe tour". Links verschijnt een "stapeltje vakjes". Dat is een klein stuk Tour die we standaard al aanmaken.
Klik op de bovenste en vul de algemene gegevens van je Tour in.


3. Je kunt informatieschermen aanmaken, open vragen en gesloten vragen. Als je op een vakje klikt kun je deze vasthouden en op de juiste plaats schuiven.
Wat meer ervaren gebruikers voegen oof geluid, foto en video toe.

Ben je klaar, klik dan op Publiceer. Je krijgt een nummer die je in de App TourToDo (gratis download voor iPhone en Android) kunt invullen.

Dat is alles!
Probeer het zelf maar eens.

Tip: er zijn enorm veel mogelijkheden, maar met een simpele tour maak je een goede start. Je kunt met een Tour van een paar stappen beginnen, in de App openen, spelen, weer verbeteren, enzovoort.Geen opmerkingen:

Een reactie posten