woensdag 22 oktober 2014

Aan het werk in de museumwereld? Een idee voor ondernemende mensen.


Hoe kom je aan werk in een museum?

Werkgelegenheid
Tijdens het Museumcongres hebben we vele betrokken museummensen gesproken. Het viel ons op dat het niet eenvoudig is om aan een mooie baan in een museum te komen. Ook in de museumwereld krimpen de budgetten en lopen bezoekersaantallen terug. Er komen eerder minder dan meer banen.
Dat wil niet zeggen dat er geen werk is in musea, integendeel lijkt ons. Ook musea zoeken naar nieuwe mogelijkheden en werkbesparende toepassingen.

App
Eén van die nieuwe mogelijkheden is het aanbieden van een App aan de bezoekers waarmee routes door een museum gelopen kunnen worden in de vorm van audio-, video-, foto- of teksttours.
We merken dat er veel interesse is voor educatieve, interactieve toepassingen. Bijvoorbeeld om dat aan te bieden aan scholen bij het vak CKV. TOURtoDO is daarvoor bijzonder geschikt, het is vanaf het begin ontworpen voor educatie en interactie.
Een museum kan zo’n educatieve interactieve toepassing (wij noemen het een “tour”) zelf samenstellen uit bestaande of nieuw te maken content. Dat kan met onze simpel TOURtoDO Creator en dat is kosteloos.
Maar uitbesteden kan ook.

Idee voor werk?
Dit idee is voor ondernemende mensen. Ons idee is om op eigen initiatief een tour te maken voor een museum en die aan het museum aan te beiden. Natuurlijk is dat geen garantie dat een museum je tour ook koopt, maar het is wel een aanleiding om met een museum in contact en gesprek te komen. En wie weet waar dat toe leidt…
We denken dat iedereen hier baat bij kan hebben: jij doet ervaring op met het maken van een interactieve educatieve tour mogelijk is en mogelijk is het museum er ook blij mee: afhankelijk van jouw inventiviteit en creativiteit krijgen zij een goed toepasbare tour.
En wij hebben er dankzij jouw tour weer een relatie bij.

Onze bijdrage

Ons aanbod:
- je kunt onze TOURtoDO Creator zonder kosten gebruiken. Met de Creator kun je op een simpele manier tours bouwen en testen. Verder heb je alleen je eigen smartphone of tablet nodig om te testen (iPhone 4 of hoger en bij voorkeur Android 4 of hoger alhoewel sommige oudere versies ook goed werken).
- mocht je vragen hebben, advies nodig hebben of onze hulp bij het testen, dan kun je daar gratis van gebruik maken.


Kortom: alle ingrediënten om er iets moois van te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten