zaterdag 7 maart 2015

Combi-korting voor musea en scholen

In het kader van het Jaar van de Museumeducatie biedt TOURtoDO musea en scholen een bijzondere korting aan. Op het moment dat een school samen met een museum een tour ontwikkelt, ontvangen beide instellingen 50% korting op de aanschaf.
De actie is geldig in de maanden april, mei en juni van dit jaar.

Het digitale platform TOURtoDO zet in het bijzonder in op educatie. Speciaal voor musea is een bijzondere mogelijkheid toegevoegd. Via een puzzel die alleen kan worden opgelost door goed naar het schilderij te kijken, worden de leerlingen gedwongen hun visuele vermogens optimaal te benutten.Tijdens een pilot van de tour Roman Quest in Museum Het Valkhof maakt één van de leerlingen de vergelijking met een ‘klassieke’ rondleiding: “Dit is met filmpjes en foto’s en zo. Dat is veel leuker dan een echte rondleiding.”

De docenten van het Vechtdal College in Hardenberg tonen hun enthousiasme voor de interactieve werkwijze: “Leerlingen leren zo goed te kijken naar de objecten!"
Het Nova College in Arnhem heeft TOURtoDO ingezet in de les en de leerlingen zelf een tour laten ontwikkelen. Dit maakt de leerlingen van consument tot producent. Door deze actieve houding beklijft de informatie beter.
Tegelijkertijd zorgt het voor een voldaan gevoel bij de leerlingen omdat het geleverde werk actief gebruikt wordt.

Een belangrijk voordeel voor scholen is dat docenten de leerlingen live kunnen volgen. Zo kan de leerkracht bijvoorbeeld zien hoe de vragen worden beantwoord en kan hij de gemaakte selfies bekijken.

Voor de musea levert het een grote besparing in kosten op omdat er geen sprake meer is van drukwerk. Daarnaast kan voor verschillende momenten van informatievoorziening hetzelfde digitale platform worden gebruikt.

TOURtoDO wordt zowel voor de voorschoolse les, als tijdens het familiebezoek ingezet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten