maandag 14 december 2015

Interactie met TOURtoDO

Interactie

We passen o.a. beacons "Estimote Stickers" toe.
Sinds een jaar passen we (i)Beacons bij TOURtoDO toe. Beacons zijn kleine radiozenders waarmee de afstand tussen "iets" en de smartphone te bepalen is.

Dat maakt een "tour" interactiever: je loopt bijvoorbeeld rond, de smartphone begint te trillen, je ziet op het scherm dat je in de buurt van een kunstwerk bent en er start een video over dat kunstwerk.
 

Of je gebruikt beacons in een "digitale installatie", zoals in het "mijnenveld" dat we hier beschreven hebben.

Als-dit-dan-dat

Maar er is nog meer mogelijk. We zijn in staat om de TOURtoDO-app signalen te laten geven waarmee allerlei apparatuur te schakelen is.
Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om licht in een ruimte aan te schakelen, een video te starten, muziek en geluiden te laten horen maar ook om sloten te ontgrendelen, de verwarming aan te zetten en meer.
Dat is bijvoorbeeld toe te passen in een escape room ("ontsnappingskamer"), zoals in deze fictieve escape room met TOURtoDO. Er zijn vele toepassingen mogelijk.


IOT

Voor de insiders: we doen dat met IOT, het "Internet Of Things". Met de kennis en ervaring die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd stellen we standaardmodules samen die door TOURtoDO (of andere app's) bestuurd kunnen worden.
Die modules moeten aan een aantal eisen voldoen:
- eenvoudig toepasbaar
- veilig
- compact

- robuust
- en wij vinden dat ze ook betaalbaar moeten zijn.


Onze Raspberry PI met Bluetooth Low Energy

Microcomputers

Wij gebruiken microcomputers zoals Raspberry en Arduino. En hoewel deze computers qua afmetingen inderdaad micro zijn, presteren ze als krachtige alleskunners.
Op deze foto zie je Raspberry PI met een Bluetoothstick die als beacon fungeert.


Werkt dit altijd?


Om beacons te laten werken moet de smartphone met BLE (Bluetooth Low Energy) uitgerust zijn.In Android kan dit pas vanaf versie 4.3 (juli 2013), maar niet alle smartphonese ondersteunen het. Bij de iPhone werkt het sinds de 4S.
Bij het toepassen van IOT is wifi nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten