donderdag 3 december 2015

TOURtoDO en de blaffende hond in harde wind met zwaar onweer

Ja, die titel zullen we wel even moeten toelichten...

Want wat heeft TOURtoDO, de app die je als digitaal leermiddel, als gids voor rondleidingen in musea, als audiogids en voor vele andere toepassingen kunt gebruiken nu met deze titel te maken?

Dat zit zo…
Je kunt TOURtoDO in combinatie met (i)Beacons gebruiken. Dat is een technologie die Apple in 2013 op de markt heeft gebracht.
Een beacon is een klein "radiozendertje" dan je ergens kunt plaatsen. Achter een schilderij bijvoorbeeld, of naast een deur.

Een app als TOURtoDO weet wat de afstand tot zo’n beacon is en kan op basis daarvan “iets doen”.
Een voorbeeld daarvan is het “Digitale mijnenveld” dat we ontwikkeld hebben.
Als er geen “mijn” in de buurt is, dan toont de app een groen scherm, als je met je smartphone een “mijn” nadert dan tonen we een geel scherm, en als je dicht bij de “mijn” bent een rood scherm en hoor je via de headset een daverende knal.

Dat is al een indrukwekkende ervaring, maar beperkt tot de mogelijkheden van de smartphone zoals beeldscherm, geluid en trillen.
 
Maar het kan nog veel indringender.
De volgende stap
We innoveren verder, en met TOURtoDO is bijvoorbeeld dit nu mogelijk: je gaat een schemerige ruimte binnen. Opeens begint er vlak naast je een hond hard te blaffen. Een straffe wind begint in je gezicht te blazen.
Onverwacht komt er een enorme bliksemflits. Je verwacht dat de donder volgt, en dat is precies wat er twee seconden later gebeurt.
 
Dus als je je klant / bezoeker / gast een ervaring, “een experience”, wilt laten beleven, dan is dit er wel één…

 


Wat gebeurt er?
Achter de schermen gebeurt er volautomatisch dit: op het moment dat je de ruimte binnenkomt detecteert de app TOURtoDO een beacon.
De app stuurt vervolgens een signaal naar een schakelaar met daarachter een audiosysteem die eerst de blaffende hond en later de donder laat horen.
Een tweede schakelaar start de onzichtbare ventilator en de derde zorgt voor een fel flitsende lamp.

Is dat duur?
Voorheen waren “digitale installaties” als deze peperduur. Maar TOURtoDO gebruikt standaardcomponenten die zeer betaalbaar zijn.
En we hebben een stel slimme collega’s die deze componenten als één geheel laten werken. Vervolgens kun je de installatie zelf in je organisatie toepassen.
Maar je kunt ook zélf aan de slag!

Interesse?
Met de combinatie TOURtoDO en de componenten is “alles” mogelijk. In musea, bij educatie, bij evenementenbureaus, bij toerisme, escape rooms, bij…
Je kunt ieder geluid laten horen, elk lichteffect tonen en willekeurige apparaten aan- en uitschakelen.

Heb je zelf een toepassing bedacht en wil je weten of die te realiseren is? Neem dan contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten