vrijdag 22 januari 2016

De kosten van een eigen app vergeleken met TOURtoDO.

Je wilt graag een app voor je museum. Voor audiotours, rondleidingen, een speurtocht of voor educatie. Wellicht voor een tijdelijke tentoonstelling of gewoon om ervaring mee op te doen.
Maar app’s zijn duur, heel duur. Niet alleen het maken van de app, maar ook in de tijd die je zelf of je team nodig heeft om de specificaties op te stellen, te bespreken met de appbouwer, het bouwproces te begeleiden, de app te testen en nog veel meer.
Wat kost een app?
Het bouwen van een eenvoudige app met een vaste indeling kost vanaf 10.000 euro. Apps met een aanpasbare inhoud (een “Content Management Systeem", een CMS) kosten al gauw 20.000-50.000 euro, en meer.
En dan is er nog het jaarlijks onderhoud aan de app, zoals het aanpassen en testen van de app voor nieuwe versies van iOS/Android en het “in de lucht houden”. Dat kost zo’n 10-20% van de aanschafprijs.
Daarnaast moet er mogelijk geïnvesteerd worden in internet binnen het museum in de vorm van wifi.
Al-met-al: het maken, onderhouden en in de lucht houden van een app is gewoon erg duur.
Tip
Natuurlijk is er een groot voordeel: je hebt dan wel een app “op maat”. Maar als je gaat uitrekenen wat die app dan kost voor iedere bezoeker die deze gebruikt, dan kom je vaak op vele euro’s per keer dat de app gestart wordt.
Onze tip: maak vooraf op basis van inschattingen wat de app kost per bezoeker die de app gebruikt. Met het bijgevoegde voorbeeld kun je op basis van je bezoekersaantallen een inschatting maken.
Het kan ook anders
In de afgelopen jaren hebben we een kant-en-klare app ontwikkeld: TOURtoDO. Daarmee kun je meteen aan de slag. De app bevat veel mogelijkheden die je direct kunt toepassen: tekst, audio, video, foto, vragen, puzzels, GPS, QR en meer.
Je kunt het eenvoudig zelf proberen.

Hoe het werkt
Stap-voor-stap:
1. klik bovenin op BOUWEN en maak als test eens een eenvoudige rondleiding door je museum.
2. download vervolgens de app TOURtoDO, en start deze met het tournummer dat je kreeg bij maken van de tour.
3. zolang je de app op “test” laat staan betaal je niets.
Heb je vragen: dat kan via 
e-mail. Meestal beantwoorden we je e-mail snel.

Voorbeeld van de kosten voor een app
In deze berekening zie je een indicatie wat het laten maken van een App kost, vergeleken met de kosten van TOURtoDO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten